Sıkça Sorulan Sorular
Neden ön görüşmede çocuk olmuyor?
İlk görüşmeye sadece çocuğun ebeveynlerini davet ediyoruz. Ortalama 1 saat süren görüşmede ailenin hangi konuda desteğe ihtiyacı olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Detaylı anamnez (çocuğun gelişim öyküsü) alırken çocuğu ve aileyi tanımaya yönelik sorular soruyoruz ve cevaplarını forma kaydediyoruz. Bu formda annenin gebelik sürecinden başlayarak anne/baba ilişkisi, çocuğa karşı koydukları sınırlar ya da oluşturdukları tutumlar, çocuğun sağlık, eğitim, kişilik özellikleri hakkında pek çok bilgi edinmiş oluyoruz. Ailenin başvurduğu konuya en yararlı şekilde destek olabilmek için çocuğa en uygun yöntemi belirleyerek süreci başlatmış oluyoruz.
Oyun Terapisi kaç seans sürüyor?
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, çocuğun hangi seanslarda düşünce ve duygularını oyun temalarına yansıtacağına bağlıdır. Bu sebeple seans süresi öngörülememektedir. Her çocuk terapi sürecinde farklı bir hızla ilerler. Çocuğun terapide oyun şekli ve yoğunluğu değiştikçe, terapist çocuğun verdiği sonlandırma sinyallerini takip ederek aileye bilgilendirme yapar. Ancak 8 seansın altında yapılması önerilmemektedir.
Gelişim takibini her çocuk yaptırabilir mi?
0-6 yaş arasındaki tüm çocuklarımız bu hizmetten faydalanabilmektedir. Bir çocuğun gelişimsel değerlendirme yaptırması için gelişimsel risk taşımasına, gecikmiş konuşma olmasına ya da uyaran eksikliği olmasına gerek yoktur. Gelişimsel değerlendirme; bebeklik döneminden 72 aya kadar her çocuğun ailesine gelişimini sağlıklı bir şekilde takip etme fırsatı sunar. Her çocuğa kendi ayına/yaşına yönelik standardize edilmiş gelişimsel testler uygulanır. Gelişimsel değerlendirme araçları, çocukların bilişsel, motor, dil, sosyal-duygusal gelişim ve özbakım becerileri alanındaki düzeyini belirleyerek farklı özelliklerini yakından tanıma fırsatı da sunmaktadır.
Moxo dikkat testini yaptırmak çocuğa nasıl bir katkı sağlar?
Gerçek dikkat becerisi, dikkatini dağıtanlardan etkilenmemeyi başarmaktır. Çeldirici özelliği ile Moxo dikkat testi, gerçek yaşamdaki durumu ölçümleyebilen tek sürekli performans testidir. Birey görsel, işitsel veya birleşik çeldiricilerle karşılaştığında dikkat/zamanlama/dürtüsellik/hiperaktivite özelliklerinin performansını hangi yönde etkilediğini görmemize katkı sağlar. Bu doğrultuda en uygun çözümleri sunarak eğitim yaşantısında doğru düzenlemeler ile etkili sonuçlar alabilirsiniz.
Ayrıca Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu şüphesi olan çocuklarda da bu test sonucunda en doğru birimlere yönlendirme yapılabilmektedir.
Ebeveyn danışmanlığına bir sorun olmadan da başvurabilir miyim?
Anne babaların ebeveynlik dışında da pek çok sorumluluğu olduğu için çocuklarıyla ilgili akıllarındaki pek çok soru işaretini kaldırma konusunda yeterince odaklanmaları mümkün olmayabilir. Bu noktada ebeveyn danışmanlığı hizmeti alarak kendiniz, çocuğunuz ve aileniz için doğru bir yol haritası belirleyebilirsiniz.
Çocukların büyüme ve gelişme sürecinde yaşadığı sorunlara ışık tutabilmek, ihtiyacını anlayabilmek adına da bir profesyonel görüş almak size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.
Ebeveyn danışmanlığına, anne baba olmaya karar verme sürecinden itibaren başvurabilir, ailenize katılan çocuğunuzla ilgili tüm soru ve sorunlarınız hakkında da destek alabilirsiniz.